Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Η βασιλόπιτα της Ελισάβετ

Υλικά
250 γρ. βούτυρο Κερκύρας
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 ξύσμα λεμονιού
Χυμό από μισό λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ εσπεριδοειδών (κατά προτίμηση περγαμόντο)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κατόπιν χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους.
Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα και έπειτα την γιαούρτη, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το λικέρ.
Τα αναμιγνύουμε και προσεχτικά ρίχνουμε τα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά.
Στο τέλος ρίχνουμε τα αλεύρι μέχρι να αναμιχθεί όλο και να ομογενοποιηθεί
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και την ψήνουμε για 45 λεπτά

αμέσως μετά την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση.

Αναγνώστες