Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Πάτρα και Καρναβάλι

Οι περισσότεροι Χριστιανοί δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν τη σημασία του Τριωδίου από αδιαφορία ή άγνοια και αντί για πνευματικό αγώνα με προσευχή, νηστεία και μετάνοια, επιδίδονται σε ξέφρενη διασκέδαση, μέθη, ασωτείες και καρναβάλια.
Έτσι το κοσμικό Τριώδιο σημαίνει καρναβάλια και διασκεδάσεις.
Σε πολλά μέρη του κόσμου (Βραζιλία, Πάτρα κ.λ.π.) οι κάτοικοι ασχολούνται σχεδόν όλο τον χρόνο με τη διοργάνωση των καρναβαλιών. Αλλά και στην περιοχή μας, όλοι οι Δήμοι και πολλά χωριά καταναλώνουν πολλά χρήματα και πολύ χρόνο για τα καρναβάλια και συναγωνίζονται ποιος θα προβάλλει περισσότερη πρόκληση, ασέβεια και διαφθορά.
Ειδωλολατρικό έθιμο
Τα καρναβάλια, ως γνωστό είναι κατάλοιπα της Ειδωλολατρίας (Σατανολατρίας). Οι αισθησιακές γιορτές του Διονύσου (Βάκχου) στην αρχαία Ελλάδα και του θεού Σατούρνου (Σατουρνάλια) στη αρχαία Ρώμη είναι οι ρίζες των συγχρόνων καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Οι αρχαίοι ειδωλολατρικοί λαοί έκαναν πολλές τελετουργικές πράξεις για να εξευμενίσουν τις κακές δυνάμεις ή τους θεούς των με χαρακτηριστικά τη μέθη, τα όργια, τις θυσίες (ζώων και ανθρώπων), τις πομπές και τις μεταμφιέσεις.
Όλα αυτά τα έχει καταδικάσει η Εκκλησία και ο Πολιτισμός.
Δυστυχώς η πνευματική κρίση που περνά ο κόσμος έχει φέρει αναβίωση των ειδωλολατρικών εθίμων και του Σατανισμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει έξαρση της διαφθοράς, της βίας, των ναρκωτικών και των ψυχοπαθειών που οδηγούν στη ψυχοσωματική καταστροφή των ανθρώπων και κυρίως των νέων.
Ηθική διαφθορά
Ένα χαρακτηριστικό των καρναβαλιών είναι η γύμνια, η πρόκληση και η προβολή της πορνείας, ομοφυλοφιλίας κ.α. Με αποτέλεσμα να οδηγούν σε διαφθορά, σεξουαλικά έκτροπα, βιασμούς, πράξεις βίας με όλα τα επακόλουθα… Έχει διαπιστωθεί ότι μετά τα καρναβάλια έχομε σημαντική αύξηση των εκτρώσεων.
Έτσι ενώ διαπιστώνομε ότι η ηθική διαφθορά είναι μια μεγάλη κοινωνική πληγή με πολλά οδυνηρά επακόλουθα, αντί να προσπαθήσομε να την εξαλείψομε ή έστω να τη μειώσομε, την επαυξάνομε με τα καρναβάλια.
Ασέβεια – Βεβήλωση Ιερών Συμβόλων
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των Καρναβαλιών είναι η διακωμώδηση των Ιερών και των οσίων μας. Οι μεταμφιέσεις σε Ιερείς, Μοναχούς και Μοναχές είναι συχνό φαινόμενο και αποσκοπεί στη προσβολή και τη γελοιοποίησή τους. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η τηλεόραση και όλα τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν συνέχεια με εκκλησιαστικά σκάνδαλα, αναμένεται σημαντική αύξηση τέτοιου είδους μεταμφιέσεων.
Έτσι γινόμαστε όργανα (εκούσια ή ακούσια) των σκοτεινών δυνάμεων, που επιδιώκουν να μειώσουν το κύρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και να απομακρύνουν το Ελληνικό λαό από την Εκκλησία και την Ορθόδοξη πίστη του.
Με αποτέλεσμα να είμαστε εύκολα θύματα των καταστροφικών αιρέσεων, των παραθρησκειών, της Σατανολατρείας και της Παγκοσμιοποίησης.
Τριώδιο – Καρναβάλια-Σκανδαλολογία
Και το παράλογο είναι, ότι ενώ όλοι μας αναγνωρίζομε και διαπιστώνομε καθημερινά τη μεγάλη κρίση όλων των θεσμών στη κοινωνία μας (Δικαιοσύνη, Οικογένεια, Παιδεία, Υγεία, Πολιτική κ.λ.π.), όλο το βάρος έχει πέσει στη προβολή των σκανδάλων μερικών κληρικών που είναι μειοψηφία. Το συντριπτικό μέρος του κλήρου στη Πατρίδα μας (Αρχιερέων, Ιερέων, Μοναχών και Μοναζουσών) είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο πνευματικά, ηθικά, μορφωτικά και φιλανθρωπικά.
Έχει αποδειχθεί ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την εκστρατεία σπίλωσης της Εκκλησίας μας, ανήκουν σε ύπουλες και επικίνδυνες Παραθρησκείες (Σαϊεντολογία, Μασονία, Χιλιασμό, Ειδωλολατρία κ.λ.π.).
Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε, να μη πέσουμε θύματα στην ύποπτη αυτή εκστρατεία που υπονομεύει το Έθνος μας και την Ορθόδοξη Πίστη μας.
Σατανισμός
Τα καρναβάλια ως γνωστό συνδέονται με την ειδωλολατρία και το Σατανισμό. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλές μεταμφιέσεις με σατανικές μορφές, ιδιαίτερα στα παιδιά.
Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα, να δίνουμε εξουσία στο Πονηρό να μας πειράζει περισσότερο και να δημιουργούνται πολλά φαινόμενα δαιμονισμού και αύξηση της μαγείας.
Καλό θα είναι αυτές τις μέρες του Τριωδίου αντί να ασχολούμαστε με τα καρναβάλια, σπαταλώντας μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύ πολύτιμο χρόνο, για μια ψεύτικη και ψυχοβλαβή διασκέδαση, να ζήσουμε με πνευματική ανάνηψη και Μετάνοια.
Για να δεχθούμε τη Λύτρωση και τη Σωτηρία που μας προσφέρει ο Κύριος μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του.
ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ.
Έρευνα καθηγητή του πανεπιστημίου της Πάτρας η οποία δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα με τίτλο ¨θανάσιμη απειλή¨ αναφέρει ότι στην Πάτρα γίνονται 400 εκτρώσεις τον μήνα και προσθέτει: ¨ο αριθμός αυτός στην πραγματικότητα είναι υψηλότερος, αφού πάμπολλες εκτρώσεις, για διάφορους λόγους, γίνονται στην Αθήνα".
Ο σύλλογος προστασίας αγέννητου παιδιού αναφέρει ότι: «οι εκτρώσεις στην Ελλάδα στέλνουν κάθε χρόνο 600.000 παιδιά στα σκουπίδια». Δηλαδή κάθε μέρα (σήμερα) τουλάχιστον 13 έμβρυα θανατώνονται στην Πάτρα και 1.640 σε όλη την Ελλάδα.
(Το πονηρό πνεύμα «όλα επιτρέπονται» απαιτεί και σήμερα ανθρωποθυσίες απλώς έχουν άλλη μορφή από αυτήν που είχαν στην αρχαιότητα). Ο γνωστός γυναικολόγος - μαιευτήρας Κ. Βασιλόπουλος σε συνέντευξή του λέγει ότι: "μετά από την καρναβαλική περίοδο έχουμε αύξηση των εκτρώσεων κατά 15%"
ΔΙΑΖΥΓΙΑ.
Από πατρινή εφημερίδα πληροφορούμαστε ότι σε μια χρονιά μόνο σε όλη την Ελλάδα εκδόθηκαν 9.360 διαζύγια. Την ίδια χρονιά από τα Εφετεία Πάτρας και Αιγίου εκδόθηκαν 756 διαζύγια. Δηλαδή κάθε μέρα, σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας διαλύθηκαν 2 οικογένειες και σε όλη την Ελλάδα 25.
- ΑΛΚΟΟΛ.
Αντιγράφω τίτλους εφημερίδων: «αλκοολισμός μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας»
«5-10% του γενικού πληθυσμού με πρόβλημα αλκοολισμού» «ένας εχθρός ίσως πιο αδυσώπητος κι από την ηρωίνη»
«αυξάνει η κατανάλωση από γυναίκες και νεαρά άτομα (έρευνα της Κομισιόν)»
- ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Αντιγράφω τίτλους εφημερίδων:
«το 30% αρχίζουν τις ναρκωτικές ουσίες από τα 14» ,
«κατά 3.600% αυξήθηκαν οι ανήλικοι που καταδικάστηκαν για ναρκωτικά»
«5 μαθητές 14-16 ετών έκαναν εμπόριο μέσα σε σχολείο»
«δωδεκάχρονη πουλούσε χασίς»
Μέσα από το καρναβάλι ο εχθρός της ψυχής του ανθρώπου κατορθώνει να οδηγήσει ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ, σε «ελεύθερες σχέσεις» που θα οδηγήσουν σε κάποιες εκτρώσεις ή σε ασταθείς γάμους και αργότερα στο διαζύγιο. Δηλαδή να τους οδηγήσει όλο και πιο πολύ στην αμαρτία για να προκαλέσει την δίκαιη οργή του Θεού στους ανθρώπους.

Αναγνώστες