Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Μπιφτέκια σόγιας.

Υλικά:
2 κούπες κιμά σόγιας
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κούπας λάδι
ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζω τον κιμά σόγιας σε άφθονο νερό (5-6 κούπες) για 20 λεπτά. Τον σουρώνω και τον πιέζω καλά με τα χέρια να φύγουν τα νερά του. Αυτό επαναλαμβάνεις 5 φορές (τον ξεπλένεις)
Σ' ένα μπολ ανακατεύω και ζυμώνω καλά όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να γίνει ένα αφράτο μίγμα που να πλάθεται.
Πλάθω μπιφτέκια, τα βάζω σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφω με λίγο λάδι και τα ψήνω στο γκριλ.
Μπορείτε επίσης να τα τηγανίσετε αφού πρώτα τα αλευρώσετε.
Βγαίνουν 10-12 μπιφτέκια που ταΐζουν άνετα 4 άτομα.
(Δεν είναι τόσο σφιχτά όσο τα μπιφτέκια με κρέας, οπότε χρειάζεται λίγη προσοχή στο γύρισμα και στο σερβίρισμα.

Αναγνώστες