Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Ρεβυθοκεφτέδες της παπαδιάς.

Υλικά:
1/2 ρεβύθια ολόκληρα,
1 κρεμμύδι (μεσαίου μεγέθους),
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο),
7 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα).
1 πρέζα ρίγανη,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 (φλιτζάνι τσαγιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
αλάτι,
πιπέρι,
μοσχοκάρυδο (τριμμένο),
Πάπρικα γλυκιά,
και αλεύρι για το τηγάνισμα.
-----------------------------
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια σε ένα δοχείο με νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού Σόδα (μαγειρέματος).
Το πρωί ξεπλένουμε τα ρεβύθια πολύ καλά περίπου 6-8 χέρια.
Αφού τα στραγγίξουμε τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Μετά τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα αλέθουμε λίγο (να μην λιώσουν πολύ).
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού τα ζυμώσουμε (όπως τον κιμά) τα πασπαλίζετε με το αλεύρι και τα τηγανίζουμε είτε σε ελαιόλαδο είτε σε αραβοσιτέλαιο
Αφού τους τηγανίσουμε τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα, που όμως προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει μερικά φύλα χαρτιού κουζίνας για να απορρόφηση το περιττό λάδι.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με χόρτα, με πουρέ, με πατάτες ή ότι άλλο επιθυμείτε.
Για απορίες στο email του blog

Αναγνώστες