Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Το Βατικανό δεν αναγνώρισε το Κόσσοβο από σεβασμό προς τη Σερβική Εκκλησία

Το Βατικανό δεν αναγνώρισε το Κόσσοβο ως κράτος από σεβασμό προς τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), δήλωσε ο καρδινάλιος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μέλος του Παπικού Συμβουλίου, Βάλτερ Κάσπερ.
«Εμείς φυσικά γνωρίζουμε ότι το Κόσοβο είναι για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία μεγάλη πληγή και οδύνη. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι το λίκνο και το κέντρο της σερβικής ορθοδοξίας είναι στο Κόσοβο. Το κατανοούμε και επιθυμούμε να το σεβόμαστε», ανέφερε ο καρδινάλιος Κάσπερ, σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της αυστριακής ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας «Kathpress» .
Ο εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι το Βατικανό τάσσεται υπέρ της προστασίας των ορθόδοξων μνημείων, μονών και εκκλησιών στο Κόσοβο και ότι έχει ταραχθεί από «συγκεκριμένες βαναυσότητες σε πολιτιστικά μνημεία» .
«Στο Κόσοβο καταστρέφονται σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Δεν μπορεί με τέτοιο τρόπο να απαλείφεται η ιστορία», τόνισε ο Γερμανός καρδινάλιος.
Ο κ. Κάσπερ σημείωσε ότι πρέπει ακόμη να προωθηθεί η συμφιλίωση μεταξύ Σέρβων και Κροατών.
πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4747:2010-04-14-18-04-01&catid=25:2009-12-18-08-37-46&Itemid=123

Αναγνώστες