Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Εκδήλωση στην Καρδίτσα για την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής


Με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού της 19ης Μαΐου, ο σύλλογος «Φίλοι Ιστορίας Νομού Καρδίτσας» διοργανώνει μία σύνθετη εκδήλωση τιμής, μνήμης και προβληματισμού. Η εκδήλωση θα έχει τον γενικό τίτλο «Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής τότε και τώρα», θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ακουστικά δρώμενα και θα γίνει το Σάββατο 15 Μαΐου στο ξενοδοχείο «Κιέριον» στις 7:30 μ.μ.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι δύο κορυφαίοι γνώστες του θέματος:

* Γιάννης Κουριανίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα» και αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και
* Σεμπαεδήν Καραχότζα, Πομάκος, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Νατπρές» («Εμπρός» στα πομακικά) κορυφαίο στέλεχος του κινήματος για την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητος των Πομάκων συμπατριωτών μας.

Με την ακράδαντη πίστη ότι η εκδήλωση αυτή θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας τόσο για το θέμα, όσο και για το περιεχόμενό και την ποιότητά της, προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να την τιμήσουν με την παρουσία τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/05/blog-post_4563.html

Αναγνώστες