Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Ο από Κερνίτσης, Χριστιανουπόλεως Προκόπιος - αποφάσισε η ΙΣΙ

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος επικύρωσε την από 18 Ιουνίου 2010 Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την αποδοχή της υποβληθείσης, δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, παραιτήσεως του Θεοφιλεστάτου Επικόπου Κερνίτσης κ. Προκοπίου από της θέσεως βοηθού Επισκόπου παρά τη Ιερά Μητροπόλει Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Στην διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υπέβαλε αίτημα στο Σώμα της Ιεραρχίας, ζητώντας θέση Βοηθού Επισκόπου, σύμφωνα με τον Νόμο 1951/1991. Διεξήχθη ψηφοφορία, και με ψήφους 41 υπέρ, εδόθη η θέση του Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας.
Ακολούθησε η ψηφοφορία για την πλήρωση της θέσεως Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Χριστιανουπόλεως.
Επί συνόλου 51 ψηφισάντων έλαβαν :
1. Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Προκόπιος ψήφους 38,
2. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος ψήφον 1,
3. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πολύκαρπος Δημητριάδης ψήφον 0.
Εὑρέθησαν και 8 λευκές και 4 άκυρες ψήφοι.
Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Χριστιανουπόλεως, εκλέγεται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Προκόπιος.
πηγή.: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2698

Αναγνώστες