Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας από τον Σκάι

Αυθαίρετα συμπεράσματα, πρόχειρη και επιφανειακή εργασία, «Αλβανοί έποικοι» οι ΕΛΛΗΝΕΣ Αρβανίτες, ενώ την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε καν αλβανική συνείδηση, ούτε λέξη για τις δεκάδες εθνικές επαναστάσεις πριν το 1821, χωρίς εθνική συνείδηση και κοινοί εγκληματίες με πρώτα… θύματα(!) τους Έλληνες χωρικούς οι ΗΡΩΙΚΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ! Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε το «1821» χθες στο ΣΚΑΙ. Δεν θα σταθούμε στο ενδεχόμενο της σκοπιμότητας, η οποία πιθανώς υποκρύπτεται πίσω από την στρεβλωμένη παρουσίαση της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά στα όσα ειπώθηκαν και στο κατά πόσον αυτά έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Άλλωστε, ο ίδιος ο καθηγητής Βερέμης επανέλαβε το γνωστό (θεωρία Λιάκου και λοιπών…) ότι η Ιστορία αλλάζει! Πως αλλάζει; Για να κρατήσει τα προσχήματα είπε ότι ευρίσκονται νέες πηγές… Μόνο που νέες πηγές, οι οποίες να ανατρέπουν τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για το 1821 ούτε υπάρχουν, ούτε μας τις παρέθεσε! Είπε επίσης ότι υπάρχουν “νέες ανάγκες” ερμηνείας της Ιστορίας! Στο σημείο αυτό μας τα είπε ΟΛΑ κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Ρητορικά θέτουμε το ερώτημα «ποιες είναι οι νέες ανάγκες;» μήπως η δημιουργία ενός νέου Ελληνικού κράτους βασισμένου σε μια άλλη Ιστορία;
Το πλέον εξωφρενικό που είπε είναι ότι ο Παπαρρηγόπουλος στον ισχυρισμό του Φαλμεράγιερ ότι δεν υπάρχει ούτε μια σταγόνα αίμα Ελληνικό στην σημερινή Ελλάδα, απάντησε ότι δεν έχει αυτό καμία σημασία και ότι οι Έλληνες μιλούν Ελληνικά και έχουν Ελληνικά πολιτιστικά στοιχεία. Μα ουδέποτε ο Φαλμεράγιερ αμφισβήτησε ότι οι Έλληνες το 1821 μιλούσαν Ελληνικά! Η άποψη του καθηγητή Βερέμη ήταν ότι Έλληνας δεν σήμαινε Έλληνας στο αίμα και διαστρεβλώνοντας πλήρως τον Παπαρρηγόπουλο είπε ότι ο Παπαρρηγόπουλος υποστηρίζει απόλυτα την πολιτιστική εκδοχή του Έθνους! Η υπόθεση της διαμάχης του Φαλμεράγιερ με τον Παπαρρηγόπουλο και όχι μόνον, ξεφεύγει από τα όρια αυτού του κειμένου όποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα γνωρίζει σαφέστατα ότι ο Φαλμεράγιερ μιλάει για αφανισμό των Ελλήνων φυλετικό και βιολογικό και ο Παπαρρηγόπουλος, αλλά και η σύγχρονη γενετική επιστήμη ανατρέπει τα επιχειρήματά του!
Επιγραμματικά θα αναφέρουμε κάποια από αυτά που ελέχθησαν, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια.
Πρώτον: Είπε ο καθηγητής Βερέμης ότι είναι λάθος να θεωρούμαι ότι υπήρξε ένα σκοτάδι 400 ετών εννοώντας την τουρκοκρατία! Το γεγονός ότι το Ελληνικό Έθνος έχασε την αναγέννηση, η οποία ήταν Ελληνικό Φως δεν ήταν σκοτάδι; Όμως, οι παράγοντες της εκπομπής φάσκουν κι αντιφάσκουν, αφού στην συνέχεια ελέχθη χαρακτηριστικά ότι με την Επανάσταση του 1821 η Ελλάς επέστρεψε στα σύγχρονα πολιτισμένα κράτη!
Δεύτερον: Οι Κλέφτες είπαν δεν ήταν εθνικοί ήρωες, δεν είχαν εθνική συνείδηση και λεηλατούσαν πρώτα απ’ όλα τα χωριά και θύματά τους ήταν οι πτωχοί χωρικοί. Ας διαβάσουν τα Κλέφτικα τραγούδια για να μη μιλήσουμε για ιστορικές πηγές και θα λάβουν την απάντηση.
Τρίτον: Οι Αρβανίτες δεν ήταν Αλβανοί έποικοι, αλλά καθαροί Έλληνες με μία διάλεκτο και χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι από αυτούς αναγκάστηκαν να εξορισθούν από την Πελοπόννησο λόγω της τουρκοκρατίας τον 15ο αιώνα και να πάνε στην Σικελία, η περιοχή τους μέχρι σήμερα ονομάζεται στην Σικελία Piana dei Greci (περιοχή δηλαδή των Ελλήνων).
Τέταρτον: Μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Έλληνες τον 17ο αιώνα ευημερούσαν! Όμως, ο Παπαρρηγόπουλος αναφέρει βασισμένος σε πήγες και στατιστικές ότι όταν το 1680 οι Ενετοί έδιωξαν τους Τούρκους από τον Μοριά, μέχρι το 1715 που τον κατείχαν, τριπλασιάστηκε ο πληθυσμός και λόγω της ανόδου του βιοτικού επιπέδου, αλλά και γιατί πολλοί κάτοικοι από άλλες περιοχές της Ελλάδος εγκαταστάθηκαν στην Πελοπόννησο.
Πέμπτον: προσπάθησαν να «μπαλώσουν» όπως, όπως τα ανιστόρητα περί «γεννήσεως ενός Έθνους» λέγοντας ότι προϋπήρχε Έθνος, αλλά ελέγετο Γένος και ότι αισθανόντουσαν Έλληνες οι υπόδουλοι πρόγονοί μας για… πολιτιστικούς λόγους!
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Με δύο λόγια, άλλαξαν τα φώτα κυριολεκτικά στην Ελληνική Ιστορία με μία ρηχή προσέγγιση του θέματος και χωρίς αντίλογο… Στο θέμα θα επανέλθουμε με εκτενές άρθρο μας στο προσεχές φύλλο της εφημερίδος μας, γιατί το ζήτημα θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σοβαρό!
ΠΗΓΗ: NewsIt

Αναγνώστες