Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Αλληλεγγύη - αλληλοβοήθεια


Αγαπητοί μου αδελφοί,  μετά από προτροπή ενός εξαίρετου ιερέως, του π. Αργυρίου, μου έδωσε την αφορμή να αναρτήσω ένα  πιο ενδιαφέρον θέμα απ’ ότι αναρτώ.
Πέρα από τα καθιερωμένα θρησκευτικά θέματα, είναι αναγκαίο στις μέρες που διανύουμε να αναφερθούμε σε αυτό το θέμα, στο θέμα της Αλληλεγγύης - αλληλοβοήθειας.
Στις μέρες μας που η οικονομική και όχι μόνο κρίση θεμελιώθηκε πλέον στην άμοιρη πατρίδα μας, εμείς όλοι εμείς άρχοντες και αρχόμενοι, πρέπει να αλληλοβοηθιόμαστε. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ρούχα, φαγητό, δεν έχουν να πληρώσουν το  ενοίκιο, τη Δ.Ε.Η., το νερό.
Έτσι αγαπητοί μου αδελφοί πρέπει να συμβάλουμε όλοι μικροί και μεγάλοι να συντονιστούμε και να προσφέρουμε.
Να ανοίξουμε τις ντουλάπες, τα μπαούλα και να δώσουμε στον διπλανό μας αδελφό τα ρούχα που δεν φοράμε τα παπούτσια που δεν χρειαζόμαστε ας αγοράσουμε ένα πακέτο μακαρόνια επιπλέον, ένα γάλα, ας δώσουμε ένα ευρώ για το ενοίκιο του διπλανού και ας μην πάμε μια μέρα για καφέ αλλά τα χρήματα αυτά ας τα δώσουμε σ’εκείνον που έχει πραγματικά ανάγκη.
Σας παρακαλώ ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέου Αιγίου είναι ανοικτός καθημερινά ή τηλεφωνείστε στον ιερέα.
Εκεί θα μπορείτε να προσφέρεται τρόφιμα ή ρούχα όχι χρήματα (χρήματα σε Ναούς που έχουν φιλόπτωχο ταμείο π.χ. Φανερωμένης, Παμμ. Ταξιαρχών, Αγ. Άννας, Αγ. Ιωάννη...), ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέου δεν έχει την δυνατότητα να συντηρήσει φιλόπτωχο ταμείο.
Όμως μπορούμε να δεχόμαστε για να προσφέρουμε τα είδη που προαναφέραμε τρόφιμα και ρούχα...  

Αναγνώστες