Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Σώπασε το αηδόνι του Αγίου Ανδρέα


Αγαπητοί αδελφοί,
η ενορία μας θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου ανθρώπου που σημάδεψε με την υπέροχη και κατανυκτική φωνή του την ενορία μας. Θρηνεί για έναν άνθρωπο που για 44 περίπου χρόνια αναλώθηκε στο να υπηρετεί με ταπείνωση σεβασμό και ιεροπρέπεια το ιερό αναλόγιο.
Καλλίφωνος ψαλμωδός με γνήσιο και σοβαρό εκκλησιαστικό ύφος με άρτια μουσική κατάρτιση, με εκφραστικότητα στην ψαλμωδία, και με πιστή ερμηνεία των βυζαντινών κειμένων.
Ο κ. Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Δάφνες του Δημοτικού Διαμερίσματος Αιγίου το 1929 από μικρός μυήθηκε στην ψαλτική τέχνη και μαθήτευσε κοντά στο Μουσικολόγο Δημοσθένη Σκουλικαρίτη.
Υπηρέτησε στην αρχή σε διάφορους ιερούς Ναούς της περιφέρειας  το 1965 ήρθε στον Ιερό Ναό μας αλλά το 1971 ανέλαβε οριστικά το δεξιό αναλόγιο, από τότε μέχρι και σήμερα υπηρέτησε το ιερό αυτό λειτούργημα με υποδειγματική συνέπεια και ήθος όπως προστάζουν οι ιεροί κανόνες.
Ο κ. Παναγιώτης ήταν ένας έμπειρος και πολύ σπουδαίος ψάλτης της περιοχής μας, και θα αποτελεί παράδειγμα, για τους νεότερους ψάλτες.
Αιωνία σου η μνήμη αείμνηστε Παναγιώτη, Καλό Παράδεισο 

Αναγνώστες